Schoonheidssalon Claudia

"Neem even de tijd voor jezelf"

Afspraak Maken

Tel: 070 220 52 67 / Heiloostraat 495 in Den Haag

Salon Claudia

Over Claudia

Op mijn zestiende ben ik begonnen met de praktijkopleiding ‘uiterlijke verzorging’.  Toen kwam ik er achter dat ik het menselijk lichaam reuze interessant vond en dat die opleiding wonderwel bij mij paste. Intuïtief voelde ik al aan dat het innerlijk grote invloed had op het uiterlijk, maar toen ik later mijn eigen praktijk begon, merkte ik pas dat ik me met die intuïtieve houding onderscheidde van anderen. Ik ben altijd een mensenmens geweest, die luistert naar de ander en die observeert: hoe maak ik contact met mijn klanten, hoe stel ik ze op hun gemak en hoe kom ik erachter wat ze nu precies echt willen… Ik wil ervoor zorgen dat ze letterlijk en figuurlijk lekker in hun vel komen te zitten.  Ik ben ervan overtuigd dat mensen hierdoor zelfverzekerder en krachtiger in het leven staan.

Ik geef de klant altijd tips mee: wat ze zelf kunnen doen en hoe ze de diverse producten kunnen inzetten om de huid thuis zelf te verzorgen. En daar geef ik graag feedback op als ze dat willen.

Voorbeelden van een dag uit mijn praktijk.

Ik doe de deur open voor een dame van 95 jaar die, als ik doorvraag, zegt: ‘Ik vind het zo fijn om aangeraakt te worden’. Ik geef haar een gezichtsreiniging met warme kompressen en daarna een  ontspannende massage van decolleté, gezicht en hoofd. Tot slot een afsluitend masker en dan nog wat rouge op haar wangen en wat lipstick. Ze loopt met een glimlach de deur uit.

Dan behandel ik een puber met een acne huid die zich daar niet zo happy bij voelt. Ik kan haar geruststellen, dat wanneer ze een periode wat vaker komt, ik het in ieder geval een stuk rustiger kan krijgen en ik leg haar uit hoe ze haar huid zelf het beste kan verzorgen.

Daarna ga ik snel naar een bruidje om haar make-up te verzorgen. Als ik binnen kom is ze heel nerveus. Ik stel de juiste vragen om haar gerust te stellen terwijl ik haar opmaak. Als we het over haar geweldige jurk hebben begint ze te stralen: haar dag kan beginnen. Ik wens haar een mooie bruiloft toe.

Een nieuwe klant belde dat ze een oppepper wilde. Ze had binnenkort haar 25 jarig huwelijksfeest, maar ze had ook veel verdriet gekend en dat had haar gezicht getekend. Ik raadde haar de Chinese bio-peeling aan. Deze kruidenpeeling bevordert de cel vernieuwing, de productie van collageen en van elastine en normaliseert de huidfuncties. Ze voelde zich in ieder geval voor even weer een prinses.

Dit is wat mijn werk zo dankbaar maakt en waardoor het nooit gaat vervelen. Er zijn altijd weer klanten met vragen en nieuwe uitdagingen waar ik ze graag bij wil helpen.

Claudia van der Harst