Schoonheidssalon Claudia

"Neem even de tijd voor jezelf"

Afspraak Maken

Tel: 070 220 52 67 / Heiloostraat 495 in Den Haag

Salon Claudia

Extreem droge huid

Jouw huid is de barrière tussen je lichaam en allerlei externe invloeden. Het zorgt ervoor dat je niet teveel vocht, eiwitten en mineralen verliest. Wanneer de beschermfunctie van je huid niet optimaal is, bijvoorbeeld door een tekort aan vetten in de bovenste laag van je huid, verlies je teveel vocht met een droge tot extreem droge huid tot gevolg.

Kenmerken extreem droge huid

  • witte waas over de huid door schilfertjes
  • jeuk
  • strak en trekkerig gevoel
  • kloofjes of rode vlekken

EEN GEHYDRATEERDE HUID IN 3 STAPPEN

1. Reinigen

Breng Multi Use Oil Calendula Mandarijn aan op de huid en masseer het met vochtige handen over je gezicht. Kies voor Multi Use Oil Calendula Rijstkiem bij een gevoelige huid. Masseer deze over je gezicht en haal het eraf met een warm kompres. Breng vervolgens Dode Zee water aan op een wattenschijfje en dep het gelaat daarmee tweemaal daags. Laat even 10 min. intrekken. En haal deze er af voordat je je dag of nacht verzorging opdoet.

Tip:Als je het dode zee water laat intrekken.Poets dan ondertussen je tanden of doe je haar.Maak het reinigings- ritueel zo toegankelijk mogelijk voor je. Voor een oogreiniging maak je een watje nat en laat je deze even op je oog inweken. Make-up en vuil worden goed door olie opgenomen. Dit hoeft geen olie laagje achter te laten.Als dit wel zo is heb je teveel olie gebruikt.Dit is gelijk een oogverzorging.

2. Verzorgen

Spray ter verzachting van de huid Rose Water Skin Spray direct op de huid, of breng het aan op een wattenschijfje waarmee je de huid dept. Breng Multi Use Butter in de ochtend dun aan op de extreem droge huid en herhaal dit zo vaak als nodig. Breng Multi Use Butter voor het slapen gaan, dikker aan op de huid als extra ondersteuning en intense verzorging.

3. Verbeteren

Scrub de huid één tot tweemaal per week om de huid zelf te laten werken aan het herstel van de vochtbalans en om eventuele jeuk te verminderen. Spoel goed af en dep voorzichtig droog. Gebruik voor herstel van de vochtbalans de Aloë Vera Gel als masker. Laat goed intrekken en verwijder eventueel de niet ingetrokken gel na een kwartiertje.